Kulttuurin ja taiteen toimijoille suunnatut korona-avustusten haut

7.5.2020

Tiedoksi haettavat korona-avustukset kulttuurin ja taiteen toimijoille, joihin kannattaa tutustua pikaisesti.

 

https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kulttuurin-ja-taiteen-toimijoille-suunnatut-korona-avustusten-haut-avautuvat

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää ylimäärästä avustusta kulttuurin ja taiteen toimijoille koronaviruskriisistä selviämiseen. Rahoitusta suunnataan muun muassa kansallisille taidelaitoksille, kulttuurialojen yhteisöille ja ammattilaisille, valtionosuutta saaville museoille, orkestereille ja teattereille sekä elokuva-alan toimijoille.

Hallitus päätti vuoden 2020 toisessa lisätalousarviossa vastata koronaviruksen aiheuttamiin kustannuksiin lisämäärärahalla. Kansallisille taidelaitoksille osoitettiin 3,15 miljoonaa euroa, kulttuurin ja taiteen toimijoille noin 18 miljoonaa euroa, valtionosuutta saaville museoille, orkestereille ja teattereille 18 miljoonaa euroa, taiteen perusopetuksen ylläpitäjille kolme miljoonaa euroa sekä elokuva-alan toimijoille 1 miljoona euroa.

Edellä mainitusta kulttuurin ja taiteen toimijoille tarkoitetusta määrärahasta enintään 9,3 miljoonaa euroa on haettavissa opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja 8,7 miljoonaa euroa Taiteen edistämiskeskuksesta. Ministeriöstä myönnettävä avustus on tarkoitettu taide-, kulttuuri- ja luovien alojen ammatillisten yhteisöjen toimintaedellytysten turvaamiseen.

Avustuksia voidaan myöntää sellaisten talousvaikutusten lieventämiseen, jotka ovat syntyneet tai syntyvät 13.3.-31.5.2020 välisenä aikana.

Haut avautuvat 30.4.2020 lukuun ottamatta Taiteen edistämiskeskuksen kautta haettavia apurahoja, joiden haku avautuu 1.5.2020. Haut päättyvät 14.5.2020 lukuun ottamatta taiteen perusopetukseen liittyvä hakua, jonka haku päättyy 25.5.2020 sekä Taiteen edistämiskeskuksen hakua, joka päättyy 15.5.2020.