Jäsenyys ja tutkinnot

STOL ry:n jäseneksi hallitus voi hyväksyä 18 vuotta täyttäneen henkilön, joka on suorittanut hyväksytysti voimassa olevien tutkintovaatimuksien mukaisen tutkinnon ja sitoutuu noudattamaan liiton sääntöjä.

Kannatusjäseneksi hallitus voi hyväksyä yksityisen henkilön, oikeuskelpoisen yhteisön tai säätiön, joka haluaa tukea STOL ry:n toimintaa. Kannatusjäseneksi haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Kannatusjäsenen jäsenmaksu perustuu vapaaehtoisuuteen ja on avoin.

STOL ry:n tutkintojärjestelmä uudistui hallituksen nimeämän tutkintotyöryhmän vuosien 2019-2020 aikana tekemän työn pohjalta.

Uudessa sisäänpääsytutkinnossa hakija määrittelee tutkinto-ohjeistuksen mukaisesti itse tutkittavat lajit ja niiden laajuudet. Uusi järjestelmä mahdollistaa myös sen, että liiton varsinaiset jäsenet voivat täydentää tutkintojaan lajikohtaisesti laajemmiksi.

Työ tutkinnon uudistamiseksi alkoi vuoden 2018 seuratanssijaoksen ideoimana ja hallitus käynnisti sen vuonna 2019 nimeämällä työtä varten tutkintotyöryhmän, jonka jäsenet olivat:

Liisa Kontturi-Paasikko, pj / seuratanssi ja tanssiurheilu
Maria Laurén / argentiinalainen tango
Matias Löyttyniemi / salsa ja muut uudemmat lattarit
Tommi Koivula / rock'n'swing-lajit
Pirjo Koivula / rock'n'swing-lajit (jäi pois työryhmästä vuonna 2020)
Ulpu Jarva / seuratanssi
Antti Törmänen / seuratanssi (jäi pois työryhmästä vuonna 2020)
Jyrki Keisala / seuratanssi (tuli mukaan työryhmään vuonna 2019 työryhmän jo aloitettua suunnittelutyönsä)

Tutkintotyöryhmä sai esityksensä uusimuotoisesta tutkinnosta valmiiksi kesällä 2020 ja liiton hallitus esitti sitä hyväksyttäväksi vuosikokoukselle, joka hyväksyi tutkinnon 15.8.2020. Tutkinto astui voimaan 1.1.2021. 

Katso ohjeet tutkinnon hakemiseen kohdasta tutkinto.